PRZEPIS: Sałatka kuskus z granatem i migdałami
Dziś mamy dla Was coś wyjątkowego. Przepis prosty, składający się z niewielu składników. Sałatka, która świetnie sprawdzi się na kolację lub jako dodatek węglowodanowy do obiadu. Testowaliśmy zarówno wersję do indyka, jak i do kotletów z kalafiora. W obu wydaniach wypada świetnie.
SAŁATKA KUSKUS Z GRANATEM I MIGDAŁAMI
Do przygotowania sałatki potrzebujecie:
Składniki:
– 1 duża szklanka kaszy kuskus
– 1,5 szklanki ciecierzycy
– 1 owoc granatu
– 0,5 szklanki płatków migdałowych
– garść liści bazylii
– otarta skórka z cytryny
– kumin, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę (gotową ze słoika lub uprzednio ugotowaną) wrzucamy do miski. Kuskus przygotowujemy w osobnym naczyniu doprawiając solą i pieprzem. Schładzamy i przekładamy do ciecierzycy. Dodajemy obrane owoce granatu, uprażone na suchej patelni płatki migdałów. Doprawiamy wszystko oliwą z oliwek, startą skórką cytryny, posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii oraz odrobiną kminu rzymskiego.
Zapewniamy, smakuje rewelacyjnie! 🙂
Masz pytania?
Napisz do nas