Przepisy

PRZEPIS: Sałatka kuskus z granatem i migdałami


Dziś mamy dla Was coś wyjątkowego. Przepis prosty, składający się z niewielu składników. Sałatka, która świetnie sprawdzi się na kolację lub jako dodatek węglowodanowy do obiadu. Testowaliśmy zarówno wersję do indyka, jak i do kotletów z kalafiora. W obu wydaniach wypada świetnie.

SAŁATKA KUSKUS Z GRANATEM I MIGDAŁAMI

Do przygotowania sałatki potrzebujecie:

 

Składniki:

– 1 duża szklanka kaszy kuskus

– 1,5 szklanki ciecierzycy

– 1 owoc granatu

– 0,5 szklanki płatków migdałowych

– garść liści bazylii

– otarta skórka z cytryny

– kumin, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę (gotową ze słoika lub uprzednio ugotowaną) wrzucamy do miski. Kuskus przygotowujemy w osobnym naczyniu doprawiając solą i pieprzem. Schładzamy i przekładamy do ciecierzycy. Dodajemy obrane owoce granatu, uprażone na suchej patelni płatki migdałów. Doprawiamy wszystko oliwą z oliwek, startą skórką cytryny, posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii oraz odrobiną kminu rzymskiego.

 

Zapewniamy, smakuje rewelacyjnie! 🙂


Masz pytania?

Napisz do nas

wyślij wiadomość